onsdag 4 juli 2012

YOUTH SUMMER SCHOOL 2012

Välkommen till bloggen från Youth Summer School 2012. Här kommer Norrbottens stipendiater skriva om sina upplevelser under AER:s årliga sommarskola.

Sommarskolan är inte en skola i vanlig bemärkelse, utan ett forum där unga och beslutsfattare från Europas regioner träffas och diskuterar olika aktuella ämnen. Sommarskolan ska peppa unga i att påverka, engagera sig, samt stärka delaktigheten i samhällsfrågor samt bistå beslutsfattare med ungdomsperspektiv. Organisationen Assembly of European Regions står bakom arrangemanget, och i år är det 11 år sedan första sommarskolan anordnades. 2012 är sjätte året som Norrbottens läns landsting skickar ungdomar från Norrbotten att delta. Temat för i år är kulturella och kreativa näringar och programmet är fullspäckat med spännande workshops, föreläsningar och studiebesök.

I år var intresset för sommarskolan rekordstort. 15 ansökningar skickades in, och av dessa valdes 5 kandidater ut till vidare intervjuer. Konkurrensen var hård, men tillslut stod två kandidater klara - Jennifer Wikström och Gustav Uusihannu. Snart kommer de fylla den här bloggen med intressanta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar