tisdag 31 juli 2012

Det här är Jennifer och Gustav!

Hej allesammans!
Nu är det inte länge kvar tills Assembly of European Regions (AER) Summer School drar igång. Därför är det på tiden att visa upp våra ungdomsambassadörer som blev uttagna att åka! Här är alltså Jennifer och Gustav:


Hur kommer det sig att just dessa två valdes?
Föst och främst så är AER Summer School en årligen återkommande aktivitet som landstinget har varlt att vara delaktiga i. Det är ett forum där unga och regionala beslutsfattare från hela Europa möts för att utbyta idéer, knyta kontakter och delta i workshops. Detta har gjort att landstinget årligen sedan 2006 tilldelat stipendium till två unga norrbottningar för att delta på AER Summer School.
I slutet av april i år lanserade vi möjligheten att få detta stipendium i form av att bli internationell ungdomsambassadör för Norrbotten och hela 15 ansökningar kom in. Av dessa 15 ansökningar satt jag, Ida Karkiainen, och min kollega Helena Gidlöf och gick igenom ansökningarna. Vi arbetar båda på landstingets regionala enhet och har olika arbetsområden. Jag jobbar med frågor som handlar om ungas delaktighet och Helena jobbar med internationella frågor. Tillsammans valde vi ut fem personerna som vi tyckte stack ut och hade skarpast ansökningar. Dessa fem fick genomgå djupare intervjuer och därefter hade Helena och jag en stenhård överläggning om vilka två det tillslut skulle bli. Alla kandidater var superduktiga, och till sist var det Jennifer Wikström och Gustav Uusihannu som kammade hem stipendierna. I kommande blogginlägg ska de presentera sig själva lite närmare och hur det kommer sig att de ville bli internationella ungdomsambassadörer för Norrbotten.

Denna blogg kommer att uppdateras regelbundet under resans gång, så häng med på vårt äventyr!
(Och spana gärna in tidigare äventyr från Summer School i blogglänkarna uppe till höger)

Vid tangenterna
Ida Karkiainen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar